Deze week vertellen wij het verhaal van onze Jan, hij is de oudste medewerker bij Jans uitzendbureau (73 jaar). Jan is geboren in Voorst en is de oudste uit een gezin van 17. Onlangs is hij bij onze relatie Hamer als chauffeur/ klusjesman gestart.

In het verleden is Jan werkzaam geweest als auto en vliegtuig monteur. Tot 48 jarige leeftijd was Jan hier werkzaam als hoofd technische dienst. Jan herinnert zich deze periode nog goed en blikt terug op deze mooie tijd. Hij heeft zijn vliegbrevet op jonge leeftijd behaald. Rond die periode heeft Jan tegen de 500 uur gevlogen. Als er tijd was dan kon Jan het vliegtuig pakken van een relatie. Jan vloog dan samen met zijn echtgenoot en kennissen wel eens richting Texel heen en weer.

Brandbeveiliging

Later ging Jan aan de slag bij Ajax in de brandbeveiliging. Omdat hij hiervoor zijn brandpapieren in huis had kon hij zo aan de slag. Hij was hier technisch vertegenwoordiger en had het hier erg naar zijn zin. Hier heeft Jan tot zijn pensioen (60 jarige leeftijd) gewerkt.

Na zijn pensioen is hij eigenlijk gelijk aan het werk gegaan als vrijwilliger. Een vriend heeft altijd mensen met een beperking naar evenementen toegereden en dat leek Jan ook erg leuk om te doen na zijn pensioen. En zo gezegd zo gedaan stapte Jan in de rol van chauffeur/reisleider. Hier reed hij een groep mensen met een zware beperking naar diverse evenementen zoals de zwarte cross en Disneyland. In totaal heeft Jan ongeveer 15 reizen gemaakt als chauffeur/begeleider. Daarnaast heeft Jan zich ook aangemeld voor Connexxion als buschauffeur. Hij heeft zijn groot rijbewijs al behaald toen hij 18 jaar was en Code 95 is er later bijgekomen. Ook heeft hij tijdelijk vrachtwagens weggebracht bij Koops/ De Baar in Twello.

Onder de mensen

Jan vindt het fijn om in de functie van chauffeur bezig te zijn omdat je dan onder de mensen bent. Hamer speelt hierin een fijne rol omdat dit een familiebedrijf is waar iedereen elkaar kent.
Op dit moment werkt Jan ongeveer 20 uur in de week voor Hamer als oproepchauffeur. Hij brengt vrachtwagens weg door heel Nederland en België. Jan is onze oudste werknemer en nog steeds erg gemotiveerd om te werken ondanks hij al 13 jaar met pensioen is. Wij wensen Jan nog veel fijne werkzame jaren binnen Hamer toe!

Jan over Hamer ’’Ik heb veel recepties en feestjes meegemaakt bij bedrijven waar er altijd een afstand was tussen de managers en de werknemers op de werkvloer. Bij familiebedrijf Hamer is dit niet het geval’’

Voordelen werknemer van 56 jaar of ouder

Wat zijn de voordelen om een werknemer van 56 jaar of ouder zoals Jan in dienst te nemen?

  • Een aantal voordelen om iemand van 56 jaar of ouder in dienst te nemen is de kennis, ervaring en loyaliteit. Vaak zijn oudere werknemers erg loyaal en houden ze zich aan hun woord.
  • Neemt u een gepensioneerde medewerker in dienst, dan zijn de kosten lager dan bij een reguliere medewerker.