Deze week wordt het verhaal van René Schaufeli uitgelicht, vanaf januari 2019 werkzaam bij onze relatie Vos & Julo in de functie van monteur elektromechanisch onderhoud.

René heeft 25 jaar in de grafische sector gewerkt als operator, maar door de slechte ontwikkelingen in deze branche heeft hij noodgedwongen moeten kiezen voor een andere richting.
Tijdens het kennismakingsgesprek bij Jans werd duidelijk dat René enthousiast wordt van techniek.
In de techniek zijn er volop kansen en is de sector bereid te investeren in medewerkers die het vak willen leren, ook wel “zij-instromers” genoemd.

Bijscholen

Onze relatie Vos & Julo was al even op zoek naar een monteur elektromechanisch onderhoud, maar de goede match kon niet worden gevonden. Hoewel de vacature niet aansloot bij de achtergrond van René zagen wij toch voldoende raakvlakken om beide partijen eens met elkaar in gesprek te laten gaan. René was getriggerd door ons verhaal en de eventuele mogelijkheden bij Vos & Julo, andersom werd Vos & Julo getriggerd door het verhaal van René.
Na een positieve kennismaking tussen beiden werd besloten de stap te wagen en daarnaast om René, in samenwerking met Jans, bij te scholen middels een op maat gemaakt opleidingsplan.

Hoe heeft deze mooie samenwerking tot stand kunnen komen?

  1. In eerste instantie hebben wij in samenspraak met het UWV een onbetaalde proefperiode ingezet tussen Vos & Julo en René. Deze periode werd ingezet om met een lage drempel aan elkaar en de werkzaamheden te wennen.
  2. Tussentijdse evaluatie over de werkzaamheden.
  3. Opstellen van een opleidingstraject.
  4. Start via Jans Uitzendbureau.

Opleidingen en cursussen

Nu, vijf maanden later. Geeft René aan veel plezier te hebben in zijn nieuwe baan. Hij pakt de werkzaamheden snel op en heeft vooral plezier. Ondertussen is René bezig met een opleiding elektrisch schakelen via ROVC en heeft hij al een VCA en heftruckcertificaat behaald. Aan het einde van het jaar begint hij met een extra cursus elektromechanisch onderhoud.

Een prachtig voorbeeld van een zij-instromer uit de grafische sector die is ingestroomd in de elektrotechnische/installatie sector.

Twijfel jij ook om een stap te maken naar een andere branche/functie? Wij komen graag in contact, dan kijken wij met je mee.