Met regelmaat zetten wij één van onze uitzendkrachten in de spotlights. Deze week Bram (22) uit Apeldoorn. Bram was deze zomer werkzaam bij Thermo King Transportkoeling B.V. in de functie van hulpmonteur. Hieronder zijn verhaal.

Hoe lang heb je gewerkt bij Thermo King en hoe ervoer je Thermo King als werkgever?

Deze zomervakantie heb ik zeven weken gewerkt bij Thermo King als hulpmonteur. Thermo King ervoer ik als een professionele werkgever; veel technische kennis aanwezig, goed gereedschap om mee te werken en een mooie werkplaats. Daarnaast was de werksfeer onder collega’s erg goed en waren zij behulpzaam.

Wat waren je dagelijkse werkzaamheden?

Elke dag voerde ik andere werkzaamheden uit. Ik heb onder andere koppelingen vervangen, motoren verwisseld, ETV kleppen vervangen, meegeholpen bij de opbouw van trailers en het aansluiten van brandstofleidingen.

Wat maakte het werk voor jou aantrekkelijk?

De technische uitdagingen en de afwisseling maakte het werk voor mij aantrekkelijk. Elke dag verliep qua werkzaamheden weer anders. Hierdoor kon ik mezelf ontwikkelen en mocht ik sommige werkzaamheden (onder toezicht) ook zelfstandig uitvoeren.

Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om dit werk uit te kunnen voeren?

Je moet handig zijn met gereedschap en een goede technische basiskennis hebben om dit werk uit te kunnen voeren. Daarnaast moet je open staan voor positieve kritiek en feedback van collega’s, een actieve werkhouding hebben, flexibel zijn en tegen een (soms) hectische omgeving kunnen.

Waarom heb je destijds voor JANS uitzendbureau gekozen en hoe ervaar je het onderlinge contact?

Vorig jaar heb ik contact met Jans opgenomen aangezien ik een vakantiebaan zocht. Ik hebt toen als hulpmonteur gewerkt bij een bedrijf in Apeldoorn. Deze zomer heb ik aangegeven weer beschikbaar te zijn voor vakantiewerk. Ik kon vrij snel aan de slag bij Thermo King. Het contact met Jans is goed; vragen worden netjes beantwoordt en afgehandeld, op het werk hebben ze mij bezocht (persoonlijke aandacht), betalingen zijn keurig op tijd en elke zomer heb ik leuk vakantiewerk.