Met regelmaat zetten wij één van onze uitzendkrachten in de spotlights. Deze week Jan (44) uit Apeldoorn, werkzaam bij Linthorst Bouwgroep B.V. waar hij de functie van timmerman/metselaar vervult. Hieronder zijn verhaal.

Hoe lang werk je al bij Linthorst en hoe ervaar je Linthorst als werkgever?
Momenteel werk ik ruim 7 weken bij Linthorst, vanaf 4 april 2018. Linthorst ervaar ik als een goede en leuke werkgever. De laagdrempeligheid spreekt mij erg aan, ik kan gewoon de kantoren binnen lopen als ik vragen heb en iedereen is bereid om je te helpen. Daarnaast is alles goed geregeld en beschik ik dagelijks over de benodigde materialen om het werk goed uit te kunnen voeren.

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?
Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn zeer afwisselend. Zo bestaan mijn werkzaamheden uit metselen, voegwerk en dakwerk (pannen vervangen, controleren, nokken vervangen, opnieuw aansmeren, etc.) en timmerwerkzaamheden (nieuwbouw en renovatie).

Wat maakt het werk voor jou aantrekkelijk?
De goede sfeer in combinatie met de werkzaamheden en werktijden maken het werk voor mij aantrekkelijk.
’S ochtends ben ik om 07:00 uur aan de zaak en rond 16:30/17:00 uur ben ik weer thuis. Hierdoor heb ik ’s avonds tijd voor mijn gezin. Bij mijn vorige werkgever was ik in de avond vaak laat thuis.

Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om dit werk uit te kunnen voeren?
Om dit werk goed uit te kunnen voeren moet je over een bouwkundige achtergrond (minimaal LTS niveau) en een goed technisch inzicht beschikken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je inzet toont en vragen stelt als je iets niet weet. Hierdoor leer je in de praktijk het snelst.

Waarom heb je destijds voor Jans uitzendbureau gekozen en hoe ervaar je het onderlinge contact?
Ik heb een open sollicitatie aan Jans verstuurd aangezien ik het steeds minder naar mijn zin had bij mijn vorige werkgever. Naar aanleiding van deze sollicitatie ben ik door Maarten uitgenodigd op kantoor voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek vond op een donderdag plaats, vrijdag kreeg ik te horen dat ik op gesprek mocht bij Linthorst. Bij Linthorst heb ik destijds een goed gesprek gehad en binnen een week had ik een nieuwe baan.
Het contact met Jans en de dienstverlening ervaar ik als positief. Zij hebben voor mij een auto geregeld voor woon-werk verkeer en als ik vragen heb worden deze tijdig beantwoordt. Er zijn niet veel contactmomenten, maar het contact dat er is is goed.