Met regelmaat zetten wij één van onze uitzendkrachten in de spotlights. Deze week Derk-Jan (26) uit Apeldoorn, werkzaam bij K.I.M. Nederland B.V. waar hij de functie van metaalbewerker vervult. Hieronder zijn verhaal.

Hoe lang werk je al bij K.I.M. en hoe ervaar je K.I.M. als werkgever?
Vanaf 20 maart dit jaar werk ik bij K.I.M. als metaalbewerker. K.I.M. ervaar ik als een goede werkgever. Iedereen krijgt de aandacht die hij/zij verdient, op de werkvloer heerst er een goede sfeer, je wordt gewaardeerd en geaccepteerd en het voelt aan als een familiebedrijf. Naast het harde werken is er dagelijkse tijd voor een lolletje op de werkvloer. Werkdruk ervaar ik niet zo zeer, persoonlijk vind ik het wel lekker om druk bezig te zijn.

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?
Mijn dagelijkse werkzaamheden voer ik voornamelijk uit aan de kantbank in de zetterij. Ponsen, knippen, lezen van technische tekeningen, metalen profielen produceren en het maken van technische berekeningen zijn mijn andere dagelijkse werkzaamheden.

Wat maakt het werk voor jou aantrekkelijk?
De sfeer! Op de werkvloer hangt er altijd een leuke en gezellige sfeer. Daarnaast voer ik geen seriematig werk uit waardoor je altijd geconcentreerd aan het werk blijft, en ik vind het een sport om zoveel mogelijk (verschillende) stuks te produceren op een dag.

Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om dit werk uit te kunnen voeren?
Voor het uitvoeren van deze functie moet je op de hoogte zijn van de gevaren die het werk met zich mee kan brengen, vooral als je werkzaam bent met machines. Het hebben van een VCA certificaat vind ik een must. Tevens moet je over de capaciteiten beschikken om een technische tekening te kunnen lezen en maken, secuur te kunnen werken en over een ruimtelijk inzicht kunnen beschikken.

Waarom heb je destijds voor Jans uitzendbureau gekozen en hoe ervaar je het onderlinge contact?
Een aantal jaren geleden ben ik in contact gekomen met Justin Schaufeli, de vestigingsmanager van Jans Uitzendbureau. We hebben een goed en duidelijk gesprek gehad over wat ik voorheen had gedaan en weer graag wilde doen. Via Jans heb ik verschillende technische banen gehad. Nu werk ik alweer bijna 2,5 maand bij K.I.M. Het onderlinge contact met Jans ervaar ik als positief. Bij vragen of onduidelijkheden kan ik altijd bij Justin terecht; door hem te bellen, mailen of te appen.