Met regelmaat zetten wij één van onze uitzendkrachten in de spotlights. Deze week  Ricardo (52) uit Apeldoorn, werkzaam bij Van den Bosch Installatietechniek  B.V. waar hij de functie van elektromonteur vervult. Hieronder zijn verhaal.

Hoe lang werk je al bij Van den Bosch Installatietechniek B.V. en hoe ervaar je Van den Bosch Installatietechniek B.V. als werkgever?
Ik werk nu bijna een half jaar bij Van den Bosch. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het een leuke en fijne werkgever is. Ik krijg veel vrijheid tijdens het uitvoeren van mijn werkzaamheden en dat vind ik prettig.

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?
Dagelijks houd ik mij bezig met elektrotechnisch werk. Op dit moment ben ik werkzaam bij een middelbare school in Harderwijk die gerenoveerd wordt. Ik trek hier voornamelijk kabels en installeer stopcontacten en lampen. Het hele proces van begin tot eind, daar ben ik verantwoordelijk voor.

Wat maakt het werk voor jou aantrekkelijk?
Elke dag ga ik met veel plezier naar het werk. Werken is mijn hobby, dat komt omdat ik het mooi en uitdagend werk vind; elk project is weer anders. Ik ga ook met veel plezier naar mijn werk. Ondanks dat ik veel zelfstandig werk heb ik altijd collega’s om me heen, voor mij is dat belangrijk. Het aansturen van stagiaires doe ik zo nu en dan ook. Anderen het vak leren en/of ondersteunen vind ik leuk om te doen.

Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om dit werk uit te kunnen voeren?
Om dit werk goed uit te kunnen voeren is het belangrijk om tekeningen te kunnen lezen, interesse te hebben in het vakgebied en dat je de theorie kunt vertalen naar de praktijk.

Waarom heb je destijds voor JANS uitzendbureau gekozen en hoe ervaar je het onderlinge contact?
Ik ben bij JANS in beeld gekomen omdat mijn zwager via JANS een baan heeft gevonden. Vervolgens heeft mijn zwager mij getipt aan Justin; de vestigingsmanager van JANS. Justin heeft mij destijds gebeld omdat hij een interessante vacature had voor mij. Ik ben op gesprek geweest en vanaf dat moment had ik vrijwel direct een baan. Met JANS heb ik verder weinig contact omdat alles op het werk goed verloopt, mocht er wat zijn dan word ik altijd snel en goed geholpen.