Met regelmaat zetten wij één van onze uitzendkrachten in de spotlights. Deze week Freddy (53) uit Ermelo, werkzaam bij Van den Bosch Installatietechniek  B.V. waar hij de functie van elektromonteur vervult. Hieronder zijn verhaal.

Hoe lang werk je al bij Van den Bosch Installatietechniek B.V. en hoe ervaar je Van den Bosch Installatietechniek B.V. als werkgever?
Voor Van den Bosch ben ik op dit moment een half jaar werkzaam. Van den Bosch is een kleine installateur waar ik goed contact mee heb. Ze hebben voldoende werk en alles is goed verzorgd zodat ik m’n werkzaamheden goed kan uitvoeren.

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?
Op dit moment ben ik werkzaam op een school in Harderwijk. Mijn werkzaamheden tijdens dit project bestaan grotendeels uit het bekabelen van leslokalen (datakabels trekken) en het installeren van de verlichting, lichtschakelaars en stopcontacten.

Wat maakt het werk voor jou aantrekkelijk?
Passie voor het vak, dat maakt het werk voor mij aantrekkelijk. Over het algemeen verricht ik veel verschillende werkzaamheden; dat gaat van kabels trekken tot het aansluiten van kasten met een groot vermogen. Daarnaast moet ik mijn werkzaamheden voorbereiden, dit zorgt er voor zorgt dat ik precies weet wat er gaande is en nog moet gebeuren.

Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om dit werk uit te kunnen voeren?
Belangrijk is om de theorie te kunnen vertalen naar de praktijk; het lezen van een tekening bijvoorbeeld. Dit betekent dat je moet beschikken over voldoende technische basiskennis, technisch inzicht en dat je passie hebt voor het vak.

Waarom heb je destijds voor JANS uitzendbureau gekozen en hoe ervaar je het onderlinge contact?
Ik ben destijds door een medewerker van Jans benaderd. Na een aantal contactmomenten te hebben gehad heb ik mijn cv gestuurd, een kennismakingsgesprek gehad en vervolgens hebben zij mij aan een baan geholpen. Het contact met Jans is goed. Omdat alles op het werk goed gaat heb ik nauwelijks contact met het uitzendbureau. Mocht er wel wat zijn of mocht ik iets nodig hebben, dan word ik altijd goed geholpen.