Met regelmaat zetten wij één van onze uitzendkrachten in de spotlights. Deze week  Rudy (57) uit Apeldoorn, werkzaam bij Herman Veldwachter Bouw en Advies waar hij de functie van timmerman vervult. Hieronder zijn verhaal.

Hoe lang werk je al bij Herman Veldwachter Bouw en Advies en hoe ervaar je Herman Veldwachter Bouw en Advies als werkgever?
Ik werk al acht jaar bij Herman Veldwachter. De eerste jaren werd ik gedetacheerd door een detacheringsbureau. Door een voor mij onbekende reden werd de detachering beëindigd, waardoor ik in de WW terecht kwam. Een jaar later werd ik door Herman Veldwachter gebeld of ik terug wilde komen, daar heb ik zonder twijfel ‘ja’ op gezegd. Ik kon niet meer via het vorige detacheringsbureau terugkomen, dus droeg ik Jans Uitzendbureau aan. De vestigingsmanager van Jans Uitzendbureau ken ik vanuit mijn privé kring, het verhaal heb ik voorgelegd bij Justin en naar aanleiding daarvan is er contact geweest tussen Jans Uitzendbureau en Herman Veldwachter. Vervolgens ben ik op zeer korte termijn weer terug in dienst gekomen, na een jaar afwezigheid.

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?

Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn alle voorkomende werkzaamheden die je als timmerman uitvoert, zoals: uitzetten, stellen, timmeren, kozijnen plaatsen, renovatiewerkzaamheden, aanzetten en voorbereidende werkzaamheden verrichten in de werkplaats.

Wat maakt het werk voor jou aantrekkelijk?
Wat mijn werk aantrekkelijk maakt is dat het afwisselend werk is, dat ik op meerdere locaties kom en dat geen dag hetzelfde is. Bij veel werkzaamheden moet ik zelf een plan van aanpak maken; hoe het uit te voeren, dat spreekt mij erg aan.

Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om dit werk uit te kunnen voeren?
Voor het werk dat ik doe moet je echt een allrounder zijn. Naast de timmerwerkzaamheden moet je ook kunnen stucen, tegelen, kozijnen zetten, metselen, etc.

Waarom heb je destijds voor JANS uitzendbureau gekozen en hoe ervaar je het onderlinge contact?
Zoals eerder vermeld ken ik de vestigingsmanager vanuit mijn privé kring, dus het contact was makkelijk gelegd. Het contact is goed; alles is goed geregeld en ik kan langskomen of bellen wanneer ik vragen heb, niets op aan te merken.