Met regelmaat zetten wij één van onze uitzendkrachten in de spotlights. Deze week  Peter (35) uit Diepenveen, werkzaam bij Herman Veldwachter Bouw en Advies waar hij de functie van timmerman vervult. Hieronder zijn verhaal.

Hoe lang werk je al bij Herman Veldwachter Bouw en Advies en hoe ervaar je Herman Veldwachter Bouw en Advies als werkgever?
Op dit moment werk ik twee jaar voor Herman Veldwachter, via JANS. Herman ervaar ik als een fijne werkgever. Dit komt mede door de vrijheid die ik krijg en het goede onderlinge contact. ‘Herman is een goedzak’, aldus Peter.

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?
De werkzaamheden die ik verricht zijn zeer uiteenlopend en vaak niet per dag in te delen. Ik kan dagen druk zijn met het bouwen van een veranda of een schuur, maar ook een dag druk zijn met het maken van kozijnen in de werkplaats. Andere werkzaamheden die ik verricht zijn het zetten van kozijnen, stellen, metselen, lijmen en verder alle voorkomende timmerwerkzaamheden.

Wat maakt het werk voor jou aantrekkelijk?
Ik ben werkzaam op verschillende projecten, verricht veel verschillende werkzaamheden, werk vaak samen met mijn collega Rudy en ik geniet veel vrijheid, dat maakt dit werk voor mij aantrekkelijk.

Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om dit werk uit te kunnen voeren?

Wat ik belangrijk vind is dat je eigen initiatief toont: dat je werkzaamheden uit jezelf oppakt, het werk ziet liggen en de werkzaamheden nauwkeurig afrond. Tevens moet je twee rechterhanden en technisch inzicht hebben.

Waarom heb je destijds voor JANS uitzendbureau gekozen en hoe ervaar je het onderlinge contact?
De vestigingsmanager van JANS nam contact met mij op in opdracht van Herman Veldwachter. Herman wilde graag dat ik bij hem in dienst kwam, op dat moment was ik nog in dienst bij een bouwbedrijf in Epse. Na een aantal gesprekken met Justin en Herman ben ik voor Herman Veldwachter gaan werken. Het onderlinge contact met JANS is goed, bij vragen kan ik altijd bellen of op kantoor komen. Daar heb ik niets op aan te merken.