Met regelmaat zetten wij één van onze uitzendkrachten in de spotlights. Deze week Rutger (18) uit Apeldoorn, werkzaam bij Metaal Techniek Apeldoorn waar hij de functie van metaalbewerker vervult. Hieronder zijn verhaal.

Hoe lang werk je al bij MTA en hoe ervaar je MTA als werkgever?
Vanaf juni 2017 werk ik via Jans bij MTA, voorheen heb ik hier tijdens mijn stage ook gewerkt en dat is erg goed bevallen. Wat mij aanspreekt is dat er hier een open cultuur heerst, er een goede sfeer is onder collega’s en dat ik geen nummertje ben binnen deze organisatie. Daarnaast is MTA een flexibele werkgever in de zin dat het opnemen vrije dagen altijd te bespreken is. Uiteraard als je jezelf ook flexibel opstelt wanneer er bijvoorbeeld langer doorgewerkt moet worden om welke reden dan ook.

Wat zijn je dagelijkse werkzaamheden?
Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het hechten en TIG lassen; momenteel voornamelijk het construeren van onderdelen van kisten voor vrachtwagens. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s waar nodig is in de werkplaats met andere projecten.

Wat maakt het werk voor jou aantrekkelijk?
Wat het werk voor mij aantrekkelijk maakt is de diversiteit. Ik ben elke keer bezig met verschillende projecten waarbij ik mezelf blijf ontwikkelen. Doordat ik bezig ben met verschillende projecten krijg ik steeds meer affiniteit met het werk, wat ik erg leuk vind.

Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om dit werk uit te kunnen voeren?
Naar mijn mening moet je een goed technisch inzicht hebben en bekend zijn met metaalbewerking d.m.v. scholing en/of werkervaring. Daarnaast moet je binnen deze organisatie wel flexibel en collegiaal zijn, maar dat spreekt voor zich vind ik.

Waarom heb je destijds voor Jans uitzendbureau gekozen en hoe ervaar je het onderlinge contact?
Ik ben destijds in contact gekomen met Jans naar aanleiding van mijn sollicitatie bij Hamer B.V. Destijds waren er geen mogelijkheden bij Hamer en ben ik via het uitzendbureau (Jans) van Hamer in contact gekomen met Justin Schaufeli, de vestigingsmanager van Jans Uitzendbureau. De volgende dag kon ik bij MTA op gesprek en was ik hier zelfs al aan het werk. Het contact dat ik met Jans heb is goed; bij vragen word ik goed geholpen, dat is prettig. Verder heb ik niet heel veel contact met Jans aangezien het op het werk goed verloopt.