Op de foto v.l.n.r. collega Gelders Brandweringsbedrijf, Adel en Monique Harleman.

Adel is sinds januari 2019 werkzaam als medewerker ondersteuning in de zagerij bij onze relatie Gelders Brandweringsbedrijf.

Adel is via vluchtelingenwerk bij ons terecht gekomen. Zijn taalcoach heeft contact met ons opgenomen en samen zijn we in gesprek gegaan en hebben we gekeken welke mogelijkheden er waren voor Adel binnen de technische branche. Uiteindelijk kwamen we tijdens dit kennismakingsgesprek uit bij Gelders Brandweringsbedrijf die een medewerker zocht voor in de zagerij. Een mooie kans voor Adel.

Welke punten komen aan bod tijdens een kennismakingsgesprek?

  • Ik kijk met name naar de aanwezige skills (wat kan iemand al). Adel gaf bijvoorbeeld aan de technische klussen thuis zelf op te pakken en zich het meest prettig te voelen als hij met zijn handen aan het werk is;
  • In wat voor omgeving iemand het fijn vindt om te werken. Statushouders die taal nog niet volledig beheersen kunnen dit soms moeilijk aangeven. Vaak noem ik dan enkele voorbeelden zodat het voor de beeldvorming van de kandidaat helder wordt. In dit geval was het voor Adel belangrijk om in een omgeving te werken waarin hij 1 op 1 met een collega staat zodat hij de juiste begeleiding en aandacht kon krijgen;
  • Persoonlijke motivatie en drijfveren waarom Adel aan het werk wil.

Hij werkt nu ruim 2,5 maand bij zijn nieuwe werkplek. Dit gaat met vallen en opstaan. Er is sprake van een taalbarri√®re waardoor ‘het algemeen communiceren’ niet altijd even makkelijk gaat. Hij heeft meer uitleg en instructie nodig over de werkzaamheden, maar stap voor stap gaat dit steeds beter. Voor Jans betekent dit dat wij regelmatig evaluatiegesprekken hebben en even langs gaan op de werkplek.

Een mooi voorbeeld van een fijne samenwerking tussen Jans, Gelders Brandweringsbedrijf en vluchtelingenwerk.

 https://www.jansuitzendbureau.nl/vacatures/