Apeldoornse bedrijven slaan handen ineen
Nieuws 7 mei, 2021

Apeldoornse bedrijven slaan handen ineen

Tijdelijke personeelsuitwisseling blijkt oplossing

APELDOORN. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een veel gehoorde term binnen bedrijven en organisaties. Dit houdt in dat in de bedrijfsvoering rekening gehouden wordt met de effecten op mens, maatschappij en milieu. Dat de gevolgen van een pandemie om creativiteit vraagt, bewijzen al vele regionale ondernemers. Twee grote Apeldoornse bedrijven hebben de handen ineengeslagen om tijdelijk personeel over te plaatsen. Het ene bedrijf heeft het, door corona, minder druk dan de standaard en de andere organisatie heeft juist een tekort aan uitvoerend personeel. Met een tussenkomst van een uitzendbureau weten de organisaties slim om te springen met een personeelstekort en- overschot.

Collegiale in- en uitleen

Jans Uitzendbureau uit Apeldoorn is bemiddelaar voor veel bedrijven die door de huidige crisis een verandering in hun personeelsinzet zien. Justin Schaufeli van Jans is de initiator hiervan en voegt daad bij het woord: door slim te schakelen wordt (onnodig) thuiszitten onder personeel voorkomen.

Vakmensen

‘Eeuwig zonde als mijn goede werknemers thuis zitten, terwijl een ander bedrijf hun kennis en kunde goed kan gebruiken,’ vertelt Ad Rombouts van Expo Display Service. Zijn bedrijf leent tijdelijk personeel uit aan Pop-Up Toilet Company. De vraag naar veilig en hygiënisch sanitair stijgt en daarom heeft dit bedrijf goede extra krachten nodig. ‘Geweldig,’ beaamt Marco Schimmel, directeur van Pop-Up Toilet Company, ‘het is super dat wij worden geholpen en dat we er samen voor zorgen dat personeel niet onnodig thuis zit. Wij zijn druk en ik ben blij dat de vakmensen van Expo hun kennis en expertise nu tijdelijk bij ons in kunnen zetten.’ Marco moedigt andere bedrijven in de omgeving dan ook aan om samen te werken. Desnoods met een goede tussenpartij zoals Jans Uitzendbureau. ‘We moeten deze tijd toch samen doorkomen, dit is een slimme oplossing,’ vult hij aan.

Pop-Up Toilet Company en Expo Display Service zijn trots op hun samenwerking.