Maak kennis met... Reinier
Nieuws 6 september, 2022

Maak kennis met Reinier… Intercedent Jans Uitzendbureau

Reinier is sinds juni 2020 werkzaam bij Jans Uitzendbureau als intercedent.

Hoe ben je bij Jans Uitzendbureau terecht gekomen?

Voordat ik bij Jans Uitzendbureau begon, werkte ik bij een ander technisch uitzendbureau. Vanuit dit bureau kwam ik in contact met Sandra die de werving en selectie vanuit Jans Uitzendbureau voor Hamer (zustermaatschappij van Jans Uitzendbureau) doet. Tijdens een bedrijfsbezoek bij Hamer kreeg het gesprek met Sandra een leuke twist en voordat ik het wist werd ik enthousiast gemaakt voor een functie bij Jans Uitzendbureau. Bij het vervolggesprek bleef mijn gevoel positief, waarop ik dacht; ‘wie niet waagt wie niet wint’.

Welke opleidingen heb je gevolgd?

Ik heb de opleiding Commercieel Bedrijfsleider/Ondernemer Kleinbedrijf mbo niveau 4 richting motorvoertuigentechniek gevolgd, maar ook de opleiding Bedrijfsadministratie mbo niveau 4. Beide heb ik succesvol afgerond. Daarnaast heb ik via Atra de SEU Basisopleiding Uitzendprofessional gevolgd en afgerond.

Welke werkzaamheden vind je leuk binnen je functie?

Eigenlijk vind ik alles leuk om te doen! Maar de dagelijkse contacten met onze opdrachtgevers en uitzendmedewerkers maken het werk voor mij echt leuk! Als intercedent volg en beheer je eigenlijk het hele proces, van aanvraag tot plaatsing. Hierbij ben je met veel verschillende taken bezig zoals het maken van vacaturetekst, prijsonderhandelingen, administratie, het bespreken van de arbeidsovereenkomst etc.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Eigenlijk is er geen gemiddelde werkdag, elke dag is anders en dat maakt het zo leuk! Soms ben ik uren aan het zoeken naar de geschikte kandidaat op verschillende platformen, de andere dag heb ik bedrijfsbezoeken of afspraken met potentiele uitzendmedewerkers. Soms wordt er gevraagd naar de mogelijkheden voor een opleidingstraject voor een uitzendmedewerker en dan verdiep je je daarin. Ook heb je contact met verschillende partijen die mee kijken met onze vacatures, denk aan scholen, UWV, gemeente of outplacement partijen. Heb je wel een geschikte kandidaat maar geen vacature? Dan bel ik naar onze vaste opdrachtgevers of probeer ik nieuwe opdrachtgevers te werven. Geen dag is hetzelfde!

Wat zijn de belangrijkste competenties voor een intercedent?

Omdat je als intercedent veel contact hebt met mensen is het belangrijk dat je je dienstverlenendĀ  kan opstellen. Je moet vriendelijk zijn en je moet de afspraken die je maakt goed kunnen opvolgen. Het spreekt voor zich dat je als intercedent communicatief je mannetje weet te staan. Als intercedent bij Jans Uitzendbureau moet je ook commercieel zijn en een neusje hebben voor de handel. Gezien de huidige arbeidsmarktkrapte is doorzettingsvermogen inmiddels ook een belangrijke competentie. Je moet hard werken om de juiste kandidaat aan tafel te krijgen.

Is er iets dat mensen niet weten over jouw functie?

Ik hoor vaak: ‘Als intercedent koppel je toch een medewerker aan een bedrijf’, maar dat is niet helemaal waar. Er komt zoveel meer bij kijken. Ik begeleid een uitzendkracht van A tot Z. Ik bied ze opleidingen aan, ga het gesprek aan als ze er met de opdrachtgever niet uitkomen en verwerk of onderzoek alle vragen waar de uitzendkracht zelf niet uitkomt. Ook na een succesvolle overname stopt het niet. Ik blijf altijd beschikbaar voor vragen of ik neem zelf contact op met de uitzendmedewerker om te kijken hoe het met ze gaat.

Waarom zou je bij Jans Uitzendbureau moeten komen werken?

Bij Jans Uitzendbureau werken we niet met targets, zoals een verplicht aantal belletjes per dag naar prospect of bestaande relaties. Er wordt gestuurd op eigen initiatief en inbreng. Ik word niet beperkt door budgetten of procedures om iets tot een succes te maken, je krijgt dus veel vrijheid. Als je met een goed idee komt dan kan dat vrijwel direct worden uitgevoerd.

Werken bij Jans betekend voor mij ook; hard werken met leuke collega’s, waarbij het ‘wij’ voor de ‘ik’ gaat. We houden de voeten op de grond en halen onze energie uit de contacten met onze opdrachtgevers en uitzendkrachten. We werken vooral regionaal en dat maakt dat de lijnen met onze opdrachtgevers en uitzendmedewerkers extreem kort zijn. En daarnaast is Jans Uitzendbureau onderdeel van de FOJA Groep. Hierdoor heb je voordelen van een klein en hecht team met een informele sfeer en toch de voordelen van de FOJA Groep zoals gezellige bedrijfsfeesten, eigen opleidings- en trainingsbureau en een eigen vitaliteitsprogramma.

Net als Reinier ook werken als Intercedent bij Jans Uitzendbureau? Klik op onderstaande button.

Werken als Intercedent bij Jans Uitzendbureau